Μακαρόνια καλοκαιρινά με πάστα ελιάς 🌿

~>  500 γρ. μακαρόνια
~>  100 γρ. Μαυρη πάστα
~>  1 σκελίδα σκόρδο
~>  6 κ.σ. ελαιόλαδο
~>  1 κ.σ. χυμός λεμονιού
~>  1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
~> Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε αλ ντέντε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο κ πολτοποιούμε με 100γρ πάστα ελιάς αναμειγνύοντας με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Χτυπάμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στον πολτό, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο pummaro.

Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τον πολτό και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τριμμένο τυρί.

Σαλάτα με κινόα και πάστα ελιάς 🌿

~>  Κινοα Λευκή (100γρ.)
~>  2. κουτ. γλυκου πάστα ελιάς μαύρη
~>  2 σκ. σκόρδο
~>  ½ κρεμμυδάκι ξερό
~>  Λίγο μαϊντανό
~>  1 πιπέρια κόκκινη
~>  Αλάτι ,πιπέρι, ξύδι, λάδι , τζίντζερ τριμμένο ελάχιστο.

Βράζουμε την κινόα με λίγο αλάτι για 10-15 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι ,την πιπεριά και τον μαϊντανό.

Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε την κινόα και όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε την πάστα ελιάς ανακατεύοντας ελαφρά.
Καλή όρεξη!!!